1.8 - 3.8 ORLANDO


1795056.jpg

Ja seikkailu alkaa....

 

1795050.jpg

Vuokra-automme oli hieno Ford Focus, tosin ilman ohjaustehostinta.


Vuokrasimme suomalaisesta autovuokraamosta auton.  Soitimme kolmeen eri vuokraamoon, josta valitsimme yhden, lähinnä sillä perusteella, että sitä oli käyttäneet yhdet täällä olleet opiskelijatkin. Perjantaina yksi autovuokraamon hemmoista haki meidät, ja kävimme vuokraamossa täyttämässä paperit. Ja sitten eikun matkaan. Autoa oli aluksi outo ajaa, sillä se oli automaattivaihteinen. Yllätyksenä tulï se, ettei autossa ollut ollenkaan ohjaustehostinta. Lähdimme Lake Worth roadia pitkin Florida's Turnpikelle , joka on pitkä tullitie Miamista Floridan keskiosaan. Pääsimme kyseistä tietä suoraan Orlandoon. Turnpiken alussa on tullipiste, josta saa lipun ja Orlandoa ennen oli toinen piste, missä se maksetaan.  Olimme liittymässä Turnpikeen ja menimme vahingossa Sunpass-kaistalle, josta ei siis saa lippua, ajoimme vahingossa tullin ohi. Matkan edetessä näimme kyltin, jossa sanottiin tullimaksun maksamatta jättämisestä  tulevan 100 dollaria sakkoa. Lisäksi autosta otettaisiin kuva. Olimme aivan paniikissa, koska emmehän me sitä tahallamme tehneet. Noh kuitenkin Orlandon tullipisteessä oli mukava nainen ja ymmärsi hätämme nauraen. Tullimaksu oli n. 13 dollaria. Matka kesti n. kolme tuntia ja pituutta sillä oli  n. 170 mailia.

Google Maps:sta tulostetun kartan avulla löysimme ihmeen kaupalla International Driven, jossa motel 6 sijaitsi. Vaikka ajoimme katua suhteeellisen pitkään, ei motellia näkynyt missään. Pysähdyimme erään kaupan pihaan ja Janina kävi kysymässä ohjeet, joista ei kumminkaan ollut paljon hyötyä, koska ajoimme ohi uudelleen. Saimme kuitenkin tietää, että motelli sijaitsee American Way'llä, joka menee International Driven poikki. Käännyimme U-käännöksen, jossa saimme todeta, että autossa ei ole ohjaustehostinta, koska Heidi ei saanut autoa käännettyä kokonaan. International Drive alkoi ruuhkautua ja jäimme matelemaan. Janina sanoi, että käännytään seuraavasta pikkukadusta, jotta päästäisiin pois ruuhkasta. Käännyimme sinne ja tadaa, motel 6 oli aivan nenämme edessä. Rupesimme molemmat nauramaan ja pääsimme vihdoin kirjautumaan sisälle ja nukkumaan. Ostimme ensin pientä purtavaa motellin aulan automaateista.

 

1795064.jpg

Motel 6

1795054.jpg

Motellihuoneessa.

Vuokrasimme huoneet motel 6:sta, joka oli vain 15 minuutin kävelymatkan päässä Universal Studios Orlando resortista. Motel 6 oli ihan hyvä hintaansa nähden, sillä maksoimme vain n. 25 dollaria per henkilö/yö. Ensimmäinen yö muistutti kuitenkin lähinnä tulevien sosionomien (TSOS06) laivatmatkan yötä autokannen alapuolella. Metelin takia yöunet jäivät katkonaisiksi. Toinen yö meni kuitenkin päinvastoin, saimme todella hyvin unta ja meteliäkään ei juurikaan ollut.

1795047.jpg

1795043.jpg1795044.jpg

Amerikkalainen aamiainen Ihop:issa.

 

Motel 6:n viererssä oli suosittu Ihop. Söimme siellä kahtena aamuna maittavat aamiaiset, jotka sisälsivät paistettua kananmunaa, paistettua perunasuikaletta, amerikkalaisia mausteisia makkararoita, kinkkua ja ennenkaikkea amerikkalaisia pannukakkuja vaahterasiirapin kera. Annos maksoi noin 10 dollaria. Vaikka aamiainen oli kohtalaisen kallis, oli se kuitenkin hintansa arvoinen. Sillä jaksoi molempina päivinä pitkälle, koska se oli niin täyttävä.

1795060.jpg


Lauantaina kävelimme heti aamupalan jälkeen kävelemään kohti Universal Studiosia. Päätimme ensin mennä niin sanotun huvipuiston puolelle eli Islands of Adventuresiin. Päivä meni nopeasti ja ehdimme käydä kaikki haluamamme laitteet läpi ja osa jopa kahteen kertaan. Kävimme päivän aikana vain kerran syömässä.

Laitteet, jossa olimme:

- Incredible Hulk Coaster (Hurja vuoristorata, jossa vaunut ammuttiin vauhtiin, paras laite ehdottomasti!)

- Dr. Doom's Fearfalls (Vastaa lintsin rakettia , eli laiteessa mennää korkealle ja sieltä vauhdilla alas)

- The Amazing Adventures of Spider-Man (Upea 3D - seikkailu, jossa istuttiin vainussa - ja hahmot tulivat ihan nenän eteen)

- Popeye & Bluto's Blige-Rat Barges ( Eräänlainen koskiseikkailu, jossa kastui ihan läpimäräksi!)

- Dudley Do-Right's Ripsaw Falls (Eräänlainen tukkijoki, jossa hurja loppupudotus, laitteessa kastui aika hyvin!)

- Jurassic Park River Adventure (Matka halki dinosauruspuiston, lopuksi  tukkijoen tyyppinen koski ja pelottavat dinosaurukset )

- Dueling Dragons (Tornadon tyylinen vuoristorata, tosin hieman pitempi!)

- Poseidon's Fury (Seikkailu jossa, päästiin kulkemaan veden läpi, sekä nähtiin upea vesi - ja tulitaistelu. Liekit oikein kuumottivat! Upeaa katseltavaa)

1795053.jpg

Incredible Hulk Coaster.


1795055.jpg

Heidi Jurassic Parkin sisäänkäynnin luona.

1795057.jpg

Janina T-Rexin uhrina Jurassic Parkissa.


1797876.jpg

Dudley Do-Right's Ripsaw Falls.

1797879.jpg

Jurassic Park River Adventuren loppuhuipennus.

1795063.jpg

Seuss Landing, joka on lasten puoli.


Sunnuntaina vuorossa oli Universal Studiosin toinen puoli, jossa oli erilaisia laitteita, lähinna simulaatioita. Vaikka päivä meni nopeasti, ehdimme käydä myös Universal Studios Storessa ostamassa pieniä matkamuistoja. Jouduimme lähtemään puistosta n. klo 17, koska meidän piti lähteä ajamaan takaisin "kotiin".

Laitteet, jossa kävimme:

- Jaws (Haiseikkailu, jossa istuttiin veneessä, ja hai alkoi hyökätä venettä kohden. Laivan ohjaaja, työntekijä joka näytteli rooliaan, yritti ampua haita. Pyssystä kuului hirveä ääni. Jaws teki Heidiin vaikutuksen, ja Heidi näkikin tappajahaipainajaisia seuraavana yönä!!)

- The Simpson's Ride (Uutuuslaite, jossa istuttiin vaunuun, kuvat alkoivat liikkua ympärillä. Laitteessa tuli ihan aidon vuoristoradan tuntu. Laiteesta roiskui myös vettä!)

- Men in Black : Alien Attack ( Seikkailu, jossa pääsi ampumaan laseraseilla alieneita.)

- Twister ( Simulaatio hurrikaanista. Pelottavan aidontuntuinen!)

- Disaster (Näytettiin miten elokuvaa tehdään, loppuhuipennuksena metrossa tapahtuva maanjäristys /onnettomuus, jossa mm. toinen metro suistui raiteilta, tie halkesi ja rekka liukui kohti metroa, sekä vesi alkoi tulvia)

- Shrek 4-D (Aika perinteinen moniulotteinen elokuva, missä lisätehosteina mm. penkeistä tuleva ilma ja vesi)

- Revenge of The Mummy (Nopeavauhtinen vuoristorata, jossa muumiot pelottelivat. Kohokohtana upeasti palava katto!)


1795066.jpg

Revenge of the Mummy, sisällä oleva nopea vuoristorata.

1795067.jpg

MIB

1795068.jpg

Twister, simulaatio hurrikaanin ilmestymisestä.


Janina ajoi takaisin kotiin ja matka meni mukavasti. Tosin pieni sadekuuro yllätti ja oli hieman pelottava ajaa, koska emme olleet varmoja siitä, yltyykö se vai laantuuko se. Florida's Turnpike löytyi nopeasti ilman Google Mapsin apua. Seurattiin yksinkertaisesti kylttejä ja päästiin hyvin tullipisteessä oikealle kaistalle ja saatiin lippu. Maksu suoritettiin sitten Lake Worth Roadille liittyessä. Emme kuitenkaan muistaneet missä autovuokraamo sijaitsi tarkalleen ja tietenkään emme sitä heti löytäneetkään. Kävimme matkan aikana neljä kertaa tankkaamassa, josta kolme tapahtui juuri ennen auton palauttamista, koska tankissa piti olla täsmälleen sama määrä bensaa kuin lähtiessä. Tankkaus oli helppoa sen jälkeen kun olimme selvittäneet mitä bensaa autoon voi laittaa. Onneksi Lauran ohjeiden avulla löysimme vuokraamon ja jätimme auton sinne pihaan. Saimme häneltä myös kyydin kotiin ja olimme onnellisesti perillä kotona noin puoli kymmenen aikaa.

1795046.jpg

Väsyneet, mutta superonneliset tytsyt popparimukeineen lähdössä "kotiin".


1797885.jpg

Lisää seikkailuja luvassa ;)....



http://www.universalorlando.com