Harjoittelupaikkamme Suomikoti on jaettu kahteen eri osaan: Lepokotiin ja Hoitokotiin. Lepokodin puolella asukkaat ovat hyväkuntoisempia kuin Hoitokodin puolen asukkaat, jotka ovat pääosin pyörätuolissa. Lepokodilla käytetään puhekielenä pääosin suomea, kun taas Hoitokodilla englantia. Asukkaat ovat kiinnostuneita kaikesta mikä koskee Suomea.  He toivovat kuulevansa suomen kieltä ja uutisia Suomesta ja he ovat myös erittäin kiinnostuneita kuulemaan mistä me olemme kotoisin.

 

Lepokodin asukkaat ovat eläkeiän saavuttaneita senioreita. Päivät kuluvat mm. voimistelun, bingon, askartelun, retkien ja ostosreissujen, keilauksen ja ihan vain jutustelun merkeissä. Asukkaat ovat aktiivisia osallistumaan erilaisiin tapahtumiin. Asukkaille järjestetään aina iltapäivisin myös jonkinlainen kahvikonsertti, jossa harjoittelija avustaa järjestelyissä. Harjoittelijan vastuulla tällä puolella on lähinnä puolen tunnin jumppien ohjaaminen, tunnin bingon ohjaaminen, ruokasalissa tehtävät kuulutukset sekä vapaa-ajan ohjaajan avustaminen. Lepokodissa seniorit ovat todella ihania, ja he pitävät paljon opiskelijoista. Työpäivä Lepokodilla on 8.00 - 16.00 maanantaista perjantaihin. Työaikaan kuuluu mukavasti taukoja: puolen tunnin ruokatauko ja pari kahvitaukoa

 

Hoitokodin puolella harjoittelijan tehtävänä on tehdä 3-6 huonevierailua päivittäin, laittaa jumppavideonauha pyörimään ja tehdä samalla tavalla kuten videossa seniorien edessä istuen, katsoa Price is Right- ohjelmaa seniorien kanssa, viedä heidät aktiviteettihuoneeseen tai ruokailuun sekä pelata joka arki-ilta puolitoista tuntia bingoa. Työtehtäviin kuuluu myös erilaisten aktiviteettihuoneen koristeluiden askartelu ja vapaa-ajan ohjaajan ja hänen työtoverinsa avustaminen. Työaika Hoitokodilla on 8.30- 16.30 maanantaista perjantaihin. Työaikaan kuuluvat samat tauot kuin Lepokodinkin puolella. Myös tällä puolla seniorit ovat pitkälti todella ihania.

 

Kummallakin puolella poikkeaa säännöllisiä vierailijoita, joita ovat musiikkia ja laulua esittävät taiteilijat ja eri seurakuntien pastorit.

 

Yleistä Suomikodista:

 

Finnish -American Rest Home and American- Finnish Nursing Home Inc. on perustettu Lake Worthissa asuvien suomalaisten vapaaehtoistyötä tekevien aloitteesta ja toimesta vuonna 1970. He halusivat säilyttää suomalaisen kulttuurin, kielen ja perinteen ja tarjota suomalaisille turvallisen asuin- ja hoitopaikan vanhuuden varalle. Rest Home avattiin 1974 ja Nursing Home 1979. oleville tai suomalaisen kanssa naimisissa olevalle/olleille. Nursing Home'ssa eli Hoitokodissa on 60 paikkaa kansallisuudesta riippumatta vanhuksille, jotka tarvitsevat pitkäaikaista hoitoa tai terapiaa. 


Laitoksen tarkoituksena on tuottaa laadukkaita suomalaisuuteen perustuvia palveluita.

Lisätietoa:
http://www.farh.org